söndag 15 juni 2008

Mossodling och Loppans trädgårdsburk

Helt oplanerat så har jag startat en mossodling! Jag tycker verkligen om mossiga stenar och mossa överhuvudtaget och idag på landet fick jag idén att jag skulle ta med mig mossa hem för att ha på balkongen. I skogsslänten upp mot berget på vår tomt så finns det hur mycket mossa som helst så det var bara att ta med lite i en påse.

Mossa och en mossig sten i daggkåpskrukan.


Mossa i klematiskrukan. Jag ska lägga i mer jord i den krukan så att det blir som en liten kulle, det blir finare då tycker jag. Men det får bli i morgon.

Jag hoppas att både mossa och växter kommer att trivas med varandra. Jag har mer mossa så det blir nog åtminstone en mosskruka till att ställa i skuggan vid räcket.


Katterna tillbringar mycket tid på balkongen och det bästa av allt är trädgårdsburken tycker Loppan. Trädgårdsburken är en sinkbalja med ett spadtag gräs/ogräsmatta som jag planterade för två somrar sedan. Katterna och framförallt Loppan ääälskar sin burk. Hon sitter i den och tittar på när gräset/ogräset växer. Hon tuggar på grässtrån och luktar på maskrosbladen och bara trivs.

Den här sommaren har dock blivit för mycket för burken. Trots näring så har den tröttnat och bara lyckats åstadkomma en liten grästuva och två groblad. Till höger på bilden syns den ensamma lilla tuvan.


Igår följde trädgårdburken med till landet och fick ett nytt spadtag med livskraftigt gräs och ogräs. Det var riktigt långt och grovt så jag har klippt ner det men om en vecka är det nog grönt och fint i burken igen!

"Men vad har hänt med min trädgård?" undrar Loppan.

Bailey nosade lite förstrött i burken och återgick sedan till sin favoritutsiktsplats på bordet mellan jordgubbarna och lavendeln.

1 kommentar:

Ovala Drömmar sa...

Vad har hänt med denna fina blogg som jag sparat under Favoriter? Inget nytt på snart ett år?
Är den nedlagd?

Hälsn Veronica